Календар на празници во 2024 кога Визаметрик и дипломатската мисија се затворени

Ве молиме забележете дека датумите и часовите кога канцелариите на Визаметрик и на Амбасадата може да се разликуваат

Официјални Одмори 2024

Германска Амбасада ВизаМетрик
8 јануари Православен Божиќ затворено затворено
29 март Велики Петок затворено затворено
1 април Велигденски Празник затворено затворено
10 април Рамазан Бајрам затворено затворено
1 мај Меѓународен ден на трудот затворено затворено
6 мај Православен Велигден затворено затворено
20 мај Духов ден затворено затворено
24 мај Св. Кирил и Методи затворено затворено
2 август Ден на Републиката затворено затворено
9 септември Ден на независноста затворено затворено
3 октомври Ден на Германското Единство затворено затворено
11 октомври Ден на народното востание затворено затворено
23 октомври Ден на Македонската Револуционерна борба затворено затворено
9 декември Св. Климент Охридски затворено затворено
25 декември Божиќ, прв ден затворено затворено
26 декември Божиќ, втор ден затворено затворено