Национална Виза ( За останување во државата повеќе од 90 дена)

Националната Виза е долгорочна виза за патувања од посебна природа. Вообичаено се издава за 90 дена, а во некои случаеви и до една година. По влегување во земјата, потребно ви е дозвола за престој.

Тука може да ги најдете сите информации поврзано со поднесување барање за национална виза.

За повеќе информации посетете ја веб страната на Германската Амбасада во Скопје.