Закажи термин


Со задоволство ве информираме дека Визаметрик од 28.08.2023 официјално ќе прими аплицирања за визи во име на Германската амбасада во Северна Македонија.

Аплицирања според регулативата Западен Балкан

Аплицирањата според категоријата Западен Балкан се можни само ако резервирањата претходно се направени преку системот за резервирање на Германската Амбасада во Скопје и сте добиле потврда за аплицирањето преку е-маил од амбасадата.

После ќе добиете друг е-маил од Висаметрик со потребните информации во врска со резервирањето ма термин. Забележете дека термините за аплицирање според категоријата Западен Балкан се можни само според горенаведената процедура.

Национални Визи:

Според категоријата Национална Виза, може да резервирате за следниве причини за патување:

DEUTSCH MAZEDONISCH ALBANISCH
Werkvertragsarbeitnehmer Деташирани работници Vizë për punëtorë të kontraktuar
Erwerbstätigkeit im Bereich Schifffahrt Работа на речни бродови и крузери Vizë për punësim në anije lumore dhe detare
Berufskraftfahrer Професионални возачи Shoferë profesionistë

Закажи термин